Nya binderitekniker från Xenter

PUBLICERAD: 21 juni 2012
UPPDATERAD: 21 juni

Nu har en ny kull färdiga binderitekniker examinerats från Yh-utbildningen ”Binderitekniker” vid Xenter i Botkyrka. Efter ett års teoretiska och praktiska studier är nu studenterna färdiga för anställning på ett bokbinderi eller tryckeri för att arbeta med efterbehandling av tryckta dokument.

Flera av studenterna har redan ordnat jobb eller sommarvikariat. Det stora antalet digitaltryckerier som numera är etablerade i hela landet innebär nya möjligheter till anställning för dessa binderitekniker. De har en bred utbildning och är därmed mycket mångsidiga och användbara för många olika arbetsuppgifter.

– Många arbetsgivare ser fördelen med att anställa personal med en gedigen utbildning inom efterbehandling. De kommer snabbt in i jobbet och kan arbeta vid flera olika maskintyper, säger Jan Lundgren, utbildningsledare vid Xenter.

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01