Holmbergs vd ny chef för internationell koncern

PUBLICERAD: 27 juni 2012
UPPDATERAD: 27 juni
Jimmie Holmberg.

Jimmie Holmberg, vd för Holmbergs i Malmö, har utsetts till ny koncernchef för Service Point Solutions, S.A., en internationell koncern noterad på den spanska börsen.

Service Point, med huvudkontor i Barcelona, omsatte 2011 218,6 miljoner euro och har ca 2 400 anställda i nio länder. Verksamheter finns i USA, England, Tyskland, Norge, Sverige, Belgien, Holland, Frankrike och Spanien. Jimmie Holmberg tillträder som koncernchef den 28 juni i samband med Service Points årliga bolagsstämma.

Jimmie Holmberg har under de senaste tjugo åren drivit familjeföretaget Holmbergs i Malmö AB, ett företag som han har utvecklat till ett av Sveriges ledande inom den grafiska branschen. Holmbergs har ca 100 anställda och hade 2011 en omsättning på 129 miljoner kronor. I januari 2011 förvärvades Holmbergs av Service Point och Jimmie Holmberg har sedan försäljningen varit vd för det malmöbaserade företaget samt regionsansvarig för Skandinavien.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex