Color Print i konkurs

PUBLICERAD: 9 augusti 2012
UPPDATERAD: 9 augusti

Det stora rotationstryckeriet Color Print, med tryckerier i Danmark, Norge och Borlänge i Sverige, har begärt sig själv i konkurs. I Sverige har företaget de senaste åren haft en omsättning runt 100 miljoner kronor, med en årlig förlust kring 20 miljoner kronor. I våras beslutades att lägga ner tryckeriet i Stavanger i Norge och endast ha kvar säljorganisationen där, medan själva trycket görs i Danmark.

Styrelseordförande Kim Graven-Nielsen vill inte uttala sig om vad som händer med verksamheten i Sverige och Norge efter konkursen. Huvudorsaken till konkursen är dock att det finns en köpare till företaget, men denne vill vara säker på att det inte dyker upp någonting efteråt. Därför ser lösningen ut så här, även om banken i och för sig hade gått med på att nedskriva skulderna även utan en konkurs.

Om några dagar kommer besked om verksamheten i Sverige och Norge. För svenskt vidkommande är det givetvis bekymmersamt att den svenska kronan på bara några månader har stärkts med över tio procent i förhållande till den danska kronan. Med de små marginaler som finns på trycksaker, kan det kraftigt förändra konkurrensläget.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa