Till minne av Bo A. Hedhman

PUBLICERAD: 15 augusti 2012
UPPDATERAD: 15 augusti
Bo A. Hedhman.

Bo A. Hedhman avled den 7 augusti 2012 efter en tids sjukdom, han blev 86 år. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Lisa samt barnen Alf, Ulf, Marie och Niklas med familjer.

Han föddes i Ovansjö den 8 januari 1926 och växte upp i Sandviken. Han kom som ung till Stockholm där han jobbade som dekoratör och kom där tidigt i kontakt med screentryck. Efter flytt till Eskilstuna började han jobba med layout av kataloger. Detta ledde så småningom till att familjen 1960 flyttade till Landskrona där han började som marknadschef på Stefa.

1966 startade han Remako AB som i början också jobbade med layout av kataloger men efterhand blev allt mer en leverantör till screentryckare. Remako hade levererat en plastmaskin där det även behövdes tryck och då hittade Hedhman en lösning för detta. Familjen flyttade 1970 till Svalöv och där byggde Bo upp Remako med importerade produkter från leverantörer i främst Schweiz och Tyskland där han hade ett stort nätverk.

1986 fick Bo förfrågan om att köpa Hagberg & Winholm i Stockholm och trots att han börjat planera för pensionen genom att skaffa hus i Spanien så kunde han inte motstå detta erbjudande. Han drev under några år företagen Remako i Svalöv och HAGWIN i Stockholm parallellt med varandra. 1990 sålde han sin verksamhet till AB Spacio System och därmed lämnade familjen som alla någon gång varit aktiva i verksamheten över företaget.

Bo var en sann entreprenör med kunskaper på många områden. Han kunde tryck och plast teknik, men kunde även klara av installationer av komplicerad utrustning. Hans erfarenhet av layoutarbete hjälpte honom när datorerna kom så att efter det att han fyllt 60 lärde han sig hantera avancerade layout verktyg i denna nya miljö. Han var också språkkunnig och kombinerade detta när han översatte och tog fram broschyrer på löpande band för företagets produkter. Han hade dessutom flygcertifikat och som pensionär spelade han även en hel del golf.

Bo och hustrun Anna-Lisa älskade att resa och helst köra bil, han avverkade flera tusen mil per år i bilen. Resorna till Spanien gick oftast med bil, för Bo tyckte det var bäst så. När han övertog Hagberg & Winholm så bjöds han till New York av en leverantör. Där hyrde han och Anna-Lisa en bil och körde tvärs över landet, värdfolket på Ulano var osäkra på hur det skulle gå, men helt enligt planen så var de åter i New York för hemresan. De besökte även sonen Niklas som drev verksamhet inom IT i Singapore och Malaysia.

Bo var envis, arbetsam och nådde många av sina mål genom en stark vilja. Han var också en mycket uppskattad vän och arbetsgivare med hjärtat på rätta stället. I hans sällskap kunde man ha väldigt trevligt och han efterlämnar många minnen från roliga stunder. Han lämnar inte bara hos hustrun Anna-Lisa utan även hos familj och många vänner ett stort tomrum och saknad efter sig.

Lars Nilsson
, vd, AB Spacio System

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449