Till minne av Bo A. Hedhman

PUBLICERAD: 15 augusti 2012
UPPDATERAD: 15 augusti
Bo A. Hedhman.

Bo A. Hedhman avled den 7 augusti 2012 efter en tids sjukdom, han blev 86 år. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Lisa samt barnen Alf, Ulf, Marie och Niklas med familjer.

Han föddes i Ovansjö den 8 januari 1926 och växte upp i Sandviken. Han kom som ung till Stockholm där han jobbade som dekoratör och kom där tidigt i kontakt med screentryck. Efter flytt till Eskilstuna började han jobba med layout av kataloger. Detta ledde så småningom till att familjen 1960 flyttade till Landskrona där han började som marknadschef på Stefa.

1966 startade han Remako AB som i början också jobbade med layout av kataloger men efterhand blev allt mer en leverantör till screentryckare. Remako hade levererat en plastmaskin där det även behövdes tryck och då hittade Hedhman en lösning för detta. Familjen flyttade 1970 till Svalöv och där byggde Bo upp Remako med importerade produkter från leverantörer i främst Schweiz och Tyskland där han hade ett stort nätverk.

1986 fick Bo förfrågan om att köpa Hagberg & Winholm i Stockholm och trots att han börjat planera för pensionen genom att skaffa hus i Spanien så kunde han inte motstå detta erbjudande. Han drev under några år företagen Remako i Svalöv och HAGWIN i Stockholm parallellt med varandra. 1990 sålde han sin verksamhet till AB Spacio System och därmed lämnade familjen som alla någon gång varit aktiva i verksamheten över företaget.

Bo var en sann entreprenör med kunskaper på många områden. Han kunde tryck och plast teknik, men kunde även klara av installationer av komplicerad utrustning. Hans erfarenhet av layoutarbete hjälpte honom när datorerna kom så att efter det att han fyllt 60 lärde han sig hantera avancerade layout verktyg i denna nya miljö. Han var också språkkunnig och kombinerade detta när han översatte och tog fram broschyrer på löpande band för företagets produkter. Han hade dessutom flygcertifikat och som pensionär spelade han även en hel del golf.

Bo och hustrun Anna-Lisa älskade att resa och helst köra bil, han avverkade flera tusen mil per år i bilen. Resorna till Spanien gick oftast med bil, för Bo tyckte det var bäst så. När han övertog Hagberg & Winholm så bjöds han till New York av en leverantör. Där hyrde han och Anna-Lisa en bil och körde tvärs över landet, värdfolket på Ulano var osäkra på hur det skulle gå, men helt enligt planen så var de åter i New York för hemresan. De besökte även sonen Niklas som drev verksamhet inom IT i Singapore och Malaysia.

Bo var envis, arbetsam och nådde många av sina mål genom en stark vilja. Han var också en mycket uppskattad vän och arbetsgivare med hjärtat på rätta stället. I hans sällskap kunde man ha väldigt trevligt och han efterlämnar många minnen från roliga stunder. Han lämnar inte bara hos hustrun Anna-Lisa utan även hos familj och många vänner ett stort tomrum och saknad efter sig.

Lars Nilsson
, vd, AB Spacio System

 

Läs vidare

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1