Till minne av Bo A. Hedhman

PUBLICERAD: 15 augusti 2012
UPPDATERAD: 15 augusti
Bo A. Hedhman.

Bo A. Hedhman avled den 7 augusti 2012 efter en tids sjukdom, han blev 86 år. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Lisa samt barnen Alf, Ulf, Marie och Niklas med familjer.

Han föddes i Ovansjö den 8 januari 1926 och växte upp i Sandviken. Han kom som ung till Stockholm där han jobbade som dekoratör och kom där tidigt i kontakt med screentryck. Efter flytt till Eskilstuna började han jobba med layout av kataloger. Detta ledde så småningom till att familjen 1960 flyttade till Landskrona där han började som marknadschef på Stefa.

1966 startade han Remako AB som i början också jobbade med layout av kataloger men efterhand blev allt mer en leverantör till screentryckare. Remako hade levererat en plastmaskin där det även behövdes tryck och då hittade Hedhman en lösning för detta. Familjen flyttade 1970 till Svalöv och där byggde Bo upp Remako med importerade produkter från leverantörer i främst Schweiz och Tyskland där han hade ett stort nätverk.

1986 fick Bo förfrågan om att köpa Hagberg & Winholm i Stockholm och trots att han börjat planera för pensionen genom att skaffa hus i Spanien så kunde han inte motstå detta erbjudande. Han drev under några år företagen Remako i Svalöv och HAGWIN i Stockholm parallellt med varandra. 1990 sålde han sin verksamhet till AB Spacio System och därmed lämnade familjen som alla någon gång varit aktiva i verksamheten över företaget.

Bo var en sann entreprenör med kunskaper på många områden. Han kunde tryck och plast teknik, men kunde även klara av installationer av komplicerad utrustning. Hans erfarenhet av layoutarbete hjälpte honom när datorerna kom så att efter det att han fyllt 60 lärde han sig hantera avancerade layout verktyg i denna nya miljö. Han var också språkkunnig och kombinerade detta när han översatte och tog fram broschyrer på löpande band för företagets produkter. Han hade dessutom flygcertifikat och som pensionär spelade han även en hel del golf.

Bo och hustrun Anna-Lisa älskade att resa och helst köra bil, han avverkade flera tusen mil per år i bilen. Resorna till Spanien gick oftast med bil, för Bo tyckte det var bäst så. När han övertog Hagberg & Winholm så bjöds han till New York av en leverantör. Där hyrde han och Anna-Lisa en bil och körde tvärs över landet, värdfolket på Ulano var osäkra på hur det skulle gå, men helt enligt planen så var de åter i New York för hemresan. De besökte även sonen Niklas som drev verksamhet inom IT i Singapore och Malaysia.

Bo var envis, arbetsam och nådde många av sina mål genom en stark vilja. Han var också en mycket uppskattad vän och arbetsgivare med hjärtat på rätta stället. I hans sällskap kunde man ha väldigt trevligt och han efterlämnar många minnen från roliga stunder. Han lämnar inte bara hos hustrun Anna-Lisa utan även hos familj och många vänner ett stort tomrum och saknad efter sig.

Lars Nilsson
, vd, AB Spacio System

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper