Konica Minolta byter svensk vd

Thomas Parmbäck blir ny vd för Konica Minolta Business Solutions Sweden AB, med tillträde under hösten 2012. Thomas kommer närmast från Evry där han är vice vd.

– Jag brinner för att utveckla och driva positiva förändringar ur starka enskilda enheter genom fokusering och teamwork, säger Thomas Parmbäck. Jag uppskattar profilen och målbilden inom bolaget som handlar om kundnärhet och kundfokus, goda affärer, gemensamma värderingar, beslutskraft och driv nära kund. Detta samtidigt som man måste skapa en tydlighet i erbjudande, processer och styrning för att dra gemensam nytta av den kraft som det ger. På det sätt som bolagets ambitioner har presenterats för mig så vill jag mer än gärna vara med och bidra i det uppdraget.

Fram till sammanslagningen mellan EDB och Systeam var Thomas Parmbäck vd på EDB från 2006. Konica Minoltas nuvarande Sverige-chef Mark Makimoto kommer att finnas kvar i den svenska organisationen som vice vd. Jan Gustafsson är som tidigare vd för dotterbolaget Koneo AB och Koneokedjan.

Thomas Parmbäck har tidigare arbetat på bolag som IBM, Tieto Enator, ASG och DigiDoc. Han har lång erfarenhet från IT-branschen och från ledande roller både i Sverige och internationellt som vd, vice vd, affärsområdeschef och försäljningschef.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: