Konica Minolta byter svensk vd

PUBLICERAD: 23 augusti 2012
UPPDATERAD: 23 augusti

Thomas Parmbäck blir ny vd för Konica Minolta Business Solutions Sweden AB, med tillträde under hösten 2012. Thomas kommer närmast från Evry där han är vice vd.

– Jag brinner för att utveckla och driva positiva förändringar ur starka enskilda enheter genom fokusering och teamwork, säger Thomas Parmbäck. Jag uppskattar profilen och målbilden inom bolaget som handlar om kundnärhet och kundfokus, goda affärer, gemensamma värderingar, beslutskraft och driv nära kund. Detta samtidigt som man måste skapa en tydlighet i erbjudande, processer och styrning för att dra gemensam nytta av den kraft som det ger. På det sätt som bolagets ambitioner har presenterats för mig så vill jag mer än gärna vara med och bidra i det uppdraget.

Fram till sammanslagningen mellan EDB och Systeam var Thomas Parmbäck vd på EDB från 2006. Konica Minoltas nuvarande Sverige-chef Mark Makimoto kommer att finnas kvar i den svenska organisationen som vice vd. Jan Gustafsson är som tidigare vd för dotterbolaget Koneo AB och Koneokedjan.

Thomas Parmbäck har tidigare arbetat på bolag som IBM, Tieto Enator, ASG och DigiDoc. Han har lång erfarenhet från IT-branschen och från ledande roller både i Sverige och internationellt som vd, vice vd, affärsområdeschef och försäljningschef.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2