EC Software digitaliserar IKEA-katalogen

En nyhet i IKEA-katalogen 2013 är interaktiva funktioner som gör mer innehåll som bilder och filmer tillgängligt. Bakom den omfattande digitala infrastrukturen står svenska IT-företaget EC Software.

Vissa sidor har en symbol för smarta mobiler. Läsaren kan med sin smarta mobil eller surfplatta läsa av symbolen för att få tillgång till ytterligare innehåll, till exempel bilder, filmer, guider, intervjuer med de som har designat möblerna och annan inspiration.

Den tekniska plattformen är utvecklad av svenska EC Software. Den skräddarsydda plattformen är kompatibel med både iOS, Android, HTML5 och Flash och gör det möjligt att publicera innehåll i flera kanaler samtidigt.

‒ En produktion av den här omfattningen har så vitt jag vet inte förekommit tidigare. Det handlar om en global lansering som omfattar ett flertal språk där innehållet ska visas i ett tiotal versioner anpassat efter olika operativsystem, mobila enheter och skärmstorlekar. Det har varit ett utmanande arbete men vi är mycket nöjda över slutresultatet, säger Ingi Mar Elvarsson, vd på EC Software.

För själva konceptet hos IKEA-katalogen 2013 står reklambyrån McCann som också är huvudleverantör. EC Software har levererat den tekniska plattformen och de kundspecifika anpassningarna, vilka bland annat omfattar integrering av augmented reality-element från företaget Metaio.

För att läsa av sidor i katalogen med en smart mobil behövs appen ”IKEA Katalogen”. Appen är gratis och går att ladda ner till både iOS och Android.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *