EC Software digitaliserar IKEA-katalogen

PUBLICERAD: 24 augusti 2012
UPPDATERAD: 24 augusti

En nyhet i IKEA-katalogen 2013 är interaktiva funktioner som gör mer innehåll som bilder och filmer tillgängligt. Bakom den omfattande digitala infrastrukturen står svenska IT-företaget EC Software.

Vissa sidor har en symbol för smarta mobiler. Läsaren kan med sin smarta mobil eller surfplatta läsa av symbolen för att få tillgång till ytterligare innehåll, till exempel bilder, filmer, guider, intervjuer med de som har designat möblerna och annan inspiration.

Den tekniska plattformen är utvecklad av svenska EC Software. Den skräddarsydda plattformen är kompatibel med både iOS, Android, HTML5 och Flash och gör det möjligt att publicera innehåll i flera kanaler samtidigt.

‒ En produktion av den här omfattningen har så vitt jag vet inte förekommit tidigare. Det handlar om en global lansering som omfattar ett flertal språk där innehållet ska visas i ett tiotal versioner anpassat efter olika operativsystem, mobila enheter och skärmstorlekar. Det har varit ett utmanande arbete men vi är mycket nöjda över slutresultatet, säger Ingi Mar Elvarsson, vd på EC Software.

För själva konceptet hos IKEA-katalogen 2013 står reklambyrån McCann som också är huvudleverantör. EC Software har levererat den tekniska plattformen och de kundspecifika anpassningarna, vilka bland annat omfattar integrering av augmented reality-element från företaget Metaio.

För att läsa av sidor i katalogen med en smart mobil behövs appen ”IKEA Katalogen”. Appen är gratis och går att ladda ner till både iOS och Android.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1