EC Software digitaliserar IKEA-katalogen

PUBLICERAD: 24 augusti 2012
UPPDATERAD: 24 augusti

En nyhet i IKEA-katalogen 2013 är interaktiva funktioner som gör mer innehåll som bilder och filmer tillgängligt. Bakom den omfattande digitala infrastrukturen står svenska IT-företaget EC Software.

Vissa sidor har en symbol för smarta mobiler. Läsaren kan med sin smarta mobil eller surfplatta läsa av symbolen för att få tillgång till ytterligare innehåll, till exempel bilder, filmer, guider, intervjuer med de som har designat möblerna och annan inspiration.

Den tekniska plattformen är utvecklad av svenska EC Software. Den skräddarsydda plattformen är kompatibel med både iOS, Android, HTML5 och Flash och gör det möjligt att publicera innehåll i flera kanaler samtidigt.

‒ En produktion av den här omfattningen har så vitt jag vet inte förekommit tidigare. Det handlar om en global lansering som omfattar ett flertal språk där innehållet ska visas i ett tiotal versioner anpassat efter olika operativsystem, mobila enheter och skärmstorlekar. Det har varit ett utmanande arbete men vi är mycket nöjda över slutresultatet, säger Ingi Mar Elvarsson, vd på EC Software.

För själva konceptet hos IKEA-katalogen 2013 står reklambyrån McCann som också är huvudleverantör. EC Software har levererat den tekniska plattformen och de kundspecifika anpassningarna, vilka bland annat omfattar integrering av augmented reality-element från företaget Metaio.

För att läsa av sidor i katalogen med en smart mobil behövs appen ”IKEA Katalogen”. Appen är gratis och går att ladda ner till både iOS och Android.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2