Chef lämnar Edita Västra Aros

PUBLICERAD: 28 augusti 2012
UPPDATERAD: 28 augusti

Efter 14 år som verkställande direktör på Edita Västra Aros har Lars-Göran Nyberg valt att gå vidare mot nya äventyr.

Heikki Autio, direktör för affärsområdet Print & Distribution inom Editakoncernen, blir tillförordnad VD på Edita Västra Aros från den 1 november 2012 och fram tills ny VD tillträder.

– Under mina snart 14 år har jag tillsammans med alla duktiga kollegor byggt upp företaget till att bli ett av de mest framgångsrika i Sverige. Den grafiska branschen står inför stora utmaningar och jag känner att det är dags att lämna över till en ny och yngre kraft, som har energi och motivation att driva detta spännande förändringsarbete, säger Lars-Göran Nyberg.

När Lars-Göran lämnar bolaget kommer Mats Wennberg, som har arbetat med affärsutveckling i Edita Västra Aros, att ta ett större ansvar i organisationen. Mats blir platschef från den 1 september 2012. Som platschef kommer han att ansvara för verksamheten vid tryckeriet i Västerås.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)