Chef lämnar Edita Västra Aros

PUBLICERAD: 28 augusti 2012
UPPDATERAD: 28 augusti

Efter 14 år som verkställande direktör på Edita Västra Aros har Lars-Göran Nyberg valt att gå vidare mot nya äventyr.

Heikki Autio, direktör för affärsområdet Print & Distribution inom Editakoncernen, blir tillförordnad VD på Edita Västra Aros från den 1 november 2012 och fram tills ny VD tillträder.

– Under mina snart 14 år har jag tillsammans med alla duktiga kollegor byggt upp företaget till att bli ett av de mest framgångsrika i Sverige. Den grafiska branschen står inför stora utmaningar och jag känner att det är dags att lämna över till en ny och yngre kraft, som har energi och motivation att driva detta spännande förändringsarbete, säger Lars-Göran Nyberg.

När Lars-Göran lämnar bolaget kommer Mats Wennberg, som har arbetat med affärsutveckling i Edita Västra Aros, att ta ett större ansvar i organisationen. Mats blir platschef från den 1 september 2012. Som platschef kommer han att ansvara för verksamheten vid tryckeriet i Västerås.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2