Chef lämnar Edita Västra Aros

PUBLICERAD: 28 augusti 2012
UPPDATERAD: 28 augusti

Efter 14 år som verkställande direktör på Edita Västra Aros har Lars-Göran Nyberg valt att gå vidare mot nya äventyr.

Heikki Autio, direktör för affärsområdet Print & Distribution inom Editakoncernen, blir tillförordnad VD på Edita Västra Aros från den 1 november 2012 och fram tills ny VD tillträder.

– Under mina snart 14 år har jag tillsammans med alla duktiga kollegor byggt upp företaget till att bli ett av de mest framgångsrika i Sverige. Den grafiska branschen står inför stora utmaningar och jag känner att det är dags att lämna över till en ny och yngre kraft, som har energi och motivation att driva detta spännande förändringsarbete, säger Lars-Göran Nyberg.

När Lars-Göran lämnar bolaget kommer Mats Wennberg, som har arbetat med affärsutveckling i Edita Västra Aros, att ta ett större ansvar i organisationen. Mats blir platschef från den 1 september 2012. Som platschef kommer han att ansvara för verksamheten vid tryckeriet i Västerås.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449