Kolla-affischer samlas i ny bok

PUBLICERAD: 4 september 2012
UPPDATERAD: 4 september

Med nya boken Kolla! på affischen 2002–2012 vill man slå ett slag för just affischen i samband med tävlingens 10-årsjubileum. Genom 64 utvalda affischer får vi en återblick på ett decenniums affischering, grafisk design och illustration.

Här finns klassikerna ”Se på Edra skor, andra gör det!” och ”RAK VÄNSTER slår ut HÖGERN. Rösta med Kommunisterna” med den ilsket signalröda knytnäven riktad mot betraktaren. Men även en mängd senare affischer inom en lång rad genrer.

”För att kunna existera idag måste affischer slåss för livet”, skriver Pierre Bernard i boken. Dagens många utställningar och böcker om affischkonsten är ett gott tecken. Affischen lever!

Kolla! på affischen innehåller även åtta välkända skribenters reflektioner kring denna konstart som dagligen omger oss alla.

_____________________________________________________________
FAKTA
Kolla! på affischen 2002-2012
Text: Anina Rabe, Sara Teleman m fl
Form: We Do Not Work Alone
Omfång: 240 sidor
Format: 180 x 260 mm, inbunden
Utgivning: 27 september 2012
ISBN: 978-91-7843-400-8
Förlag: Arena

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper