Kolla-affischer samlas i ny bok

PUBLICERAD: 4 september 2012
UPPDATERAD: 4 september

Med nya boken Kolla! på affischen 2002–2012 vill man slå ett slag för just affischen i samband med tävlingens 10-årsjubileum. Genom 64 utvalda affischer får vi en återblick på ett decenniums affischering, grafisk design och illustration.

Här finns klassikerna ”Se på Edra skor, andra gör det!” och ”RAK VÄNSTER slår ut HÖGERN. Rösta med Kommunisterna” med den ilsket signalröda knytnäven riktad mot betraktaren. Men även en mängd senare affischer inom en lång rad genrer.

”För att kunna existera idag måste affischer slåss för livet”, skriver Pierre Bernard i boken. Dagens många utställningar och böcker om affischkonsten är ett gott tecken. Affischen lever!

Kolla! på affischen innehåller även åtta välkända skribenters reflektioner kring denna konstart som dagligen omger oss alla.

_____________________________________________________________
FAKTA
Kolla! på affischen 2002-2012
Text: Anina Rabe, Sara Teleman m fl
Form: We Do Not Work Alone
Omfång: 240 sidor
Format: 180 x 260 mm, inbunden
Utgivning: 27 september 2012
ISBN: 978-91-7843-400-8
Förlag: Arena

 

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa