Metsä Board utökar arkningskapaciteten

PUBLICERAD: 4 september 2012
UPPDATERAD: 4 september

Metsä Board ökar sin service och kan nu leverera mer falskartong i ark till kunderna. Med två arklinjer i bruket i Äänekoski ökar arkningskapaciteten med 70 000 ton och har möjlighet att öka ytterligare. Snart öppnas också ett nytt Express Board servicecenter i Tyskland.

Arkningsanläggningen i Äänekoski kommer att arka en del av den utbyggda produktionskapaciteten av falskartong som blev klar tidigare i år samt delvis ersätta den arkning som tidigare skett externt. Produkterna Carta Integra och Carta Solida, vilka tillverkas i Äänekoski, är avsedda för högkvalitativa förpackningar och trycksaker.

– Vi upplever en ökande efterfrågan på vår falskartong i ark och har därför ökat arkningskapaciteten i såväl Äänekoski som snart även i Gohrsmühle, säger Markku Romano, ansvarig för försäljningen av kartong i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Senare under september öppnar Metsä Board ett nytt Express Board servicecenter för alla sina falskartongprodukter i sitt tyska bruk Gohrsmühle. Arkningskapaciteten kommer att bli 60 000 ton per år med möjligheter för framtida expansion. Express Board är idealiskt för order som kräver korta leveranstider, liksom för mindre order. Däremot är fortfarande direktorder det gynnsammaste för kunder som vet sina specifikationer och volymer långt i förväg.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959