GFF rekryterar projektledare

PUBLICERAD: 11 september 2012
UPPDATERAD: 11 september

Grafiska Företagens Förbund har anställt Martin Elofsson som affärsutvecklande projektledare. Martin är utbildad civilingenjör i grafisk teknik och har mångårig erfarenhet inom grafisk bransch och ny medieteknik.

Martin Elofsson. FOTO: Canon.

Han kommer närmast från Canon där han bland annat har arbetat med teknisk projektledning och som produktchef för mjukvaror och tjänster för grafisk bransch.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an det här arbetet. Branschens utmaningar får inte underskattas. Samtidigt är jag övertygad om att det går att göra väldigt mycket inom utbildning, specialisering samt utveckling av teknik och tjänster. Jag vill hjälpa medlemsföretagen med att hålla koll på vad som händer i den grafiska branschen, men även i angränsande branscher såsom foto och IT. Mest av allt ser jag fram emot att träffa alla gamla kontakter runt om i landet och lära känna de medlemmar jag inte träffat tidigare, säger Martin.

– Det känns mycket bra att få Martin till tjänsten som affärsutvecklande projektledare. Med hans bakgrund och erfarenhet av den grafiska branschen och kunskap om de utmaningar som branschen står inför får vi en god förstärkning till vår avdelning för Bransch- och Kommunikation samt till våra medlemmar, säger Maria Wikström, Bransch- och Kommunikationschef på Grafiska Företagens Förbund.

Martin Elofsson kommer att börja sin tjänst på Grafiska Företagens Förbund den 15 oktober 2012.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa