GFF rekryterar projektledare

PUBLICERAD: 11 september 2012
UPPDATERAD: 11 september

Grafiska Företagens Förbund har anställt Martin Elofsson som affärsutvecklande projektledare. Martin är utbildad civilingenjör i grafisk teknik och har mångårig erfarenhet inom grafisk bransch och ny medieteknik.

Martin Elofsson. FOTO: Canon.

Han kommer närmast från Canon där han bland annat har arbetat med teknisk projektledning och som produktchef för mjukvaror och tjänster för grafisk bransch.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an det här arbetet. Branschens utmaningar får inte underskattas. Samtidigt är jag övertygad om att det går att göra väldigt mycket inom utbildning, specialisering samt utveckling av teknik och tjänster. Jag vill hjälpa medlemsföretagen med att hålla koll på vad som händer i den grafiska branschen, men även i angränsande branscher såsom foto och IT. Mest av allt ser jag fram emot att träffa alla gamla kontakter runt om i landet och lära känna de medlemmar jag inte träffat tidigare, säger Martin.

– Det känns mycket bra att få Martin till tjänsten som affärsutvecklande projektledare. Med hans bakgrund och erfarenhet av den grafiska branschen och kunskap om de utmaningar som branschen står inför får vi en god förstärkning till vår avdelning för Bransch- och Kommunikation samt till våra medlemmar, säger Maria Wikström, Bransch- och Kommunikationschef på Grafiska Företagens Förbund.

Martin Elofsson kommer att börja sin tjänst på Grafiska Företagens Förbund den 15 oktober 2012.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett