Lägesrapport för Ipex 2014

PUBLICERAD: 25 september 2012
UPPDATERAD: 25 september

Trevor Crawford, Ipex mässgeneral, höll i slutet av september ett pressmöte för att visa var man står inför Ipex 2014. Mässan har sedan Drupa drabbats av flera tunga avhopp från bland annat HP, Agfa och Heidelberg.

Det är solklart att den digitala sidan står för lejonparten av utställarna. Runt 70 procent av utställarna kommer från digitalsidan, det vill säga både prepress och digitaltryck. Det är en trend vi kommer att få se vid nästa Ipex-event. Vi kommer också att få se fler sektorer nere på mässgolvet, utöver de relativt nya områdena office automation, packaging and labels, kommer man även att fokusera på integrated crossmedia. Seminarierna blir allt viktigare och vi kommer att få se ännu fler på Ipex 2014.

Ipex blir också mer internationell. 2010 var 48 procent av besökarna internationella, 2014 förväntas siffran öka till 55 procent.

Det ser inte så illa ut på bokningssidan, över 100 utställare från 2010 har redan bokat om, runt 200 utställare är bekräftade. 38 000 kvadratmeter monteryta är bokad, totalt ska man upp i 60 000 kvadratmeter.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8