Lägesrapport för Ipex 2014

PUBLICERAD: 25 september 2012
UPPDATERAD: 25 september

Trevor Crawford, Ipex mässgeneral, höll i slutet av september ett pressmöte för att visa var man står inför Ipex 2014. Mässan har sedan Drupa drabbats av flera tunga avhopp från bland annat HP, Agfa och Heidelberg.

Det är solklart att den digitala sidan står för lejonparten av utställarna. Runt 70 procent av utställarna kommer från digitalsidan, det vill säga både prepress och digitaltryck. Det är en trend vi kommer att få se vid nästa Ipex-event. Vi kommer också att få se fler sektorer nere på mässgolvet, utöver de relativt nya områdena office automation, packaging and labels, kommer man även att fokusera på integrated crossmedia. Seminarierna blir allt viktigare och vi kommer att få se ännu fler på Ipex 2014.

Ipex blir också mer internationell. 2010 var 48 procent av besökarna internationella, 2014 förväntas siffran öka till 55 procent.

Det ser inte så illa ut på bokningssidan, över 100 utställare från 2010 har redan bokat om, runt 200 utställare är bekräftade. 38 000 kvadratmeter monteryta är bokad, totalt ska man upp i 60 000 kvadratmeter.

 

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)