Österbergs firade fusion och investeringar

PUBLICERAD: 26 september 2012
UPPDATERAD: 26 september
Svante Blomqvist, Österbergs tryckeri, och Michael Ringvall, AD på Xperience.

Från och med årsskiftet blev de båda Nyköpingsbaserade tryckerierna Österbergs & Sörmlandstryck och Dahlströms ett tryckeri: Österbergs tryckeri. I slutet av augusti var allt på plats och det firade man med ett rejält öppet hus.

Under dagen, där man bjudit in både kunder och leverantörer, bjöds det på mat och dryck. Dessutom fick alla med sig en printad tavla av konstnären Jan Ed.

Svante Blomqvist på ursprungliga Österbergs & Sörmlandstryck berättar att man efter årsskiftet arbetat med att flytta in i Dahlströms lokaler, anpassa maskinparken och få snurr på den nya organisationen. Enligt Svante har allt fortlöpt avsevärt smidigare än förväntat.

– Det ligger nog i att vi aldrig riktigt varit konkurrenter här på orten, säger Svante Blomqvist. Snarare tvärtom. Vi blev fulla i skratt när vi jämförde våra kundlistor, för vi hittade mycket få överlapp.

Österbergs & Sörmlandstryck och Dahlströms var två likartade företag med en årlig omsättning på 11-12 miljoner var och runt tio anställda var. Dessutom hade man en likartad maskinpark, som nu genomgått några förändringar med syfte att optimera produktionen efter efterfrågan.

– Vi har skaffat en Ricoh Pro C751 EX, som är ett direkt svar på en konkret efterfrågan från våra kunder, säger Svante Blomqvist. Vi har även sålt två 50×70-maskiner och köpt en Heidelberg 50×70 med lackverk.

Som grädde på moset har det nya företaget fått en ny logotyp, ritad av AD:n Michael Ringvall på Xperience.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa