XMF snabbare i version 5

PUBLICERAD: 27 september 2012
UPPDATERAD: 27 september

Fujifilms omfattande arbetsflöde XMF har fått en rejäl uppgradering och når nu version 5.0. Det pdf- och jdf-baserade verktyget har blivit upp till tre gånger så snabbt och fått ett nytt gränssnitt.

I det nya gränssnittet ska det bland annat gå att skräddarsy vilken information som ska visas på skärmvyn. Paneler kan visas och döljas helt beroende på vem som är inloggad.

Enligt Fujifilm ska systemet också vara avsevärt snabbare, upp till tre gånger så snabbt jämfört med den tidigare versionen. I utskjutningsläget har man också gjort visningen av renderade sidor och ytor kvickare.

En ny transparenskontroll i utskjutningsredigeraren möjliggör för användaren att dra i applikationen för att se fram- och baksida med mera.

Nya Color Path Organizer fungerar som ett globalt verktyg för att centralt hantera både ctp- och förprovtrycksmaskiner. Det innefattar bland annat material, profiler, lineariserings- och karaktäriseringskurvor. Color Path Organizer ersätter de funktioner som tidigare fanns i Media Profiler och Calibration Manager.

Mer information på Fujifilms webbplats.

 

 

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2