Vitt Grafiska investerar i storformat

PUBLICERAD: 3 oktober 2012
UPPDATERAD: 3 oktober
Victor Bildsten.

Ökad produktionskapacitet och möjlighet att trycka på bredare material. Det blir resultatet när Vitt Grafiska investerar i Agfas senaste storformatsprinter, en Anapurna M2050.

– Vi har gått bra inom den här produktkategorin och det här gör att vi utökar vår repertoar ytterligare, säger Victor Bildsten som är digitaltrycksansvarig på Vitt Grafiska.

Den nya modellen gör det möjligt att trycka på material som är upp till 205 centimeter brett och 4,5 centimeter tjockt och kan arbeta direkt på material som metall och plast.

Enligt Vitt Grafiska får man nu en bättre tryckkvalitet i högre hastigheter jämfört med Anapurna M1600. Jämfört med sina föregångare ska Anapurna M2050 dessutom bättre möjligheter att reproducera exempelvis hudtoner eftersom den arbetar med sex färger.

– Tillsammans med ondemand-produktionen är storformat det som växer snabbast, därför måste vi hela tiden höja kvaliteten, säger Victor Bildsten.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449