YH-utbildning i förpackningsteknik är igång

En ny YH-utbildning i förpackningsteknik har rullat igång i Eslöv. Den 28 september var det upprop och kursstart för 25 antagna studenter.

– Jätteroligt att vi fått en så bra fördelning och spridning på de studerande, dels har vi varierande åldrar och erfarenheter, och dels är det väldigt jämt fördelat mellan män och kvinnor, säger utbildningsledare Kay Thrygg.

Huvudman för utbildningen, Thomas Sandberg, Media Blenders, instämmer.

– Nu ser vi fram emot att ledsaga dessa studerande genom vår 2-åriga utbildning till en framtid inom förpackningsbranschen.

Utbildningen innehåller bland annat innehålla delar som förpackningssystem, logistik i förpackningskedjan, material som papper, glas, metall och plast, om att bevara, skydda och transportera förpackningsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt och ur ett miljövänligt perspektiv, förpackningsmaskiner, tryck på förpackningar, olika fyllsystem med mera.

Första året på utbildningen innehåller förutom mycket teori, studiebesök, mässbesök och dessutom många olika gästföreläsare direkt från olika områden i branschen. Under det andra året kommer de studerande att vara mycket ute på sin LIA, dvs ”Lärande I Arbete”, där de studerande mer praktiskt får omsätta sina kunskaper direkt på företag i förpackningsbranschen innan de ska utexamineras.

Läs mer på www.forpackningsteknik.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *