YH-utbildning i förpackningsteknik är igång

PUBLICERAD: 3 oktober 2012
UPPDATERAD: 3 oktober

En ny YH-utbildning i förpackningsteknik har rullat igång i Eslöv. Den 28 september var det upprop och kursstart för 25 antagna studenter.

– Jätteroligt att vi fått en så bra fördelning och spridning på de studerande, dels har vi varierande åldrar och erfarenheter, och dels är det väldigt jämt fördelat mellan män och kvinnor, säger utbildningsledare Kay Thrygg.

Huvudman för utbildningen, Thomas Sandberg, Media Blenders, instämmer.

– Nu ser vi fram emot att ledsaga dessa studerande genom vår 2-åriga utbildning till en framtid inom förpackningsbranschen.

Utbildningen innehåller bland annat innehålla delar som förpackningssystem, logistik i förpackningskedjan, material som papper, glas, metall och plast, om att bevara, skydda och transportera förpackningsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt och ur ett miljövänligt perspektiv, förpackningsmaskiner, tryck på förpackningar, olika fyllsystem med mera.

Första året på utbildningen innehåller förutom mycket teori, studiebesök, mässbesök och dessutom många olika gästföreläsare direkt från olika områden i branschen. Under det andra året kommer de studerande att vara mycket ute på sin LIA, dvs ”Lärande I Arbete”, där de studerande mer praktiskt får omsätta sina kunskaper direkt på företag i förpackningsbranschen innan de ska utexamineras.

Läs mer på www.forpackningsteknik.se.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R