Ny generation tar över Sjuhärads

PUBLICERAD: 4 oktober 2012
UPPDATERAD: 4 oktober

Boråstryckeriet Sjuhäradsbygdens Tryckeri har fått nya ägare efter att företagets mångårige ägare, Göran Hultgren, har överlåtit samtliga aktier i bolaget till dottern Helena Hultgren Persson och Anders Persson, som blir ny vd.

Göran Hultgren, som vid fyllda 72 år har valt att lämna över till en yngre generation. Han fortsätter dock sitt engagemang i styrelsen.

– Tryckeribranschen står inför stora utmaningar och det krävs yngre krafter för att möta utveckling och konkurrens, inte minst från digitala media.

Det är framför allt systemlösningar, logistik och digitalpressutvecklingen som de nya ägarna, Helena Hultgren Persson och Anders Persson, ser framför sig.

– Vi upplever att systemlösningar och digitaltryck med exakta upplagor, variabeltryck och skräddarsydda produktioner med kundanpassad distribution är och blir en viktig del av företagets framtid vilket ger ekonomiska och miljömässiga vinster. Men samtidigt måste den mer traditionella produktionen av trycksaker; tidskrifter, kataloger och böcker i höga offsetupplagor, fungera minst lika väl.

– Precis som under tidigare år står kunden alltid i centrum, säger Anders Persson som i samband med ägarskiftet tillträtt som ny vd. En av hans och övriga säljares första åtgärder blir därför att ta kontakt med och träffa kunder och berätta mer om företagets framtidsplaner. Efter att ha arbetat på i stort sett samtliga positioner inom företaget är det ett företag vars resurser han känner väl och som han nu tillsammans med sina medarbetare ska fortsätta att utveckla.

PÅ BILD: Anders Persson, Helena Hultgren Persson och Göran Hultgren, Sjuhäradsbygdens Tryckeri.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2