DCOS uppgraderar hos Herenco Press

PUBLICERAD: 23 oktober 2012
UPPDATERAD: 23 oktober

Herenco Press, ett av bolagen under Herencogruppens mediaföretag Hallpressen, har tagit hjälp av DCOS för att utveckla och framtidssäkra sin befintliga tryckpress och packsal. Syftet är att möta framtidens utmaningar och efterfrågan. I dag trycker man på en KBA Express där man har möjlighet att producera upp till 160 sidor tabloid fördelat över två falsar.

DCOS kommer leverera en komplett driv- och styrsystemlösning som baseras på beprövade system samt komponeter som anpassas för den unika anläggningen. Leveransen innefattar även en installation av softproof-funktionalitet på tre av de fem nya operatörspulpeterna. Varje plåtningsposition på tryckverken kommer också att förses med en pekskärm för paginerings- och statusinformation.

Installationen sker under våren 2013 och det befintliga Honeywell-systemet kommer att ersättas funktion för funktion. Anläggningen kommer vara i full drift under hela installationsperioden som kommer pågå i cirka 14 veckor.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke