Ineko väcker Fjällrävens katalog till liv

PUBLICERAD: 23 oktober 2012
UPPDATERAD: 23 oktober

Ineko har hjälpt Fjällräven att bygga en augmented reality-koppling i deras höst- och vinterkatalog. Enligt Fjällräven ger det ett ökat värde och användning.

Katalogen är tryckt i cirka 220 000 exemplar för distribution i 28 europeiska länder. Dessutom distribuerar man runt 200 000 försäljningsbroschyrer på åtta olika språk. Katalogerna och broschyrerna innehåller sammanlagt ett 60-tal augmented reality-kopplingar som leder till fördjupande inspirationsfilmer och till produktsidor på Fjällrävens hemsida. Från produktsidan kan man söka närmaste återförsäljare och dela med sig av produkten per e-post eller i sociala nätverk.

– Tryckta katalogen är en viktig säljare för oss. Med den här tekniken får läsaren en större produkt-upplevelse och får genom ett klick tillgång till fördjupad produktinformation. Katalogen ökar i värde och förhoppningsvis så mycket att den används mer än tidigare.” säger Lotten Borneng, webbansvarig på Fjällräven.

– Augmented Reality är ett fantastiskt sätt att koppla ihop nya medier med traditionellt tryck. Förutom ”Wow-upplevelsen” när man första gången ser en Aura, ger det möjligheter till helt nya dimensioner av tryck”, säger Pär Dahlstedt, ansvarig digital utveckling på Ineko.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex