Visade hybridteknik för trycksaksköparna

PUBLICERAD: 23 oktober 2012
UPPDATERAD: 23 oktober

Många besökare strömmade till Gun Gallery, Stockholm då Göteborgstryckeriet bjöd in reklambyåer och trycksaksöpare till visning av hybridtryckteknik, som man åstadkommer med sin nya Komori-maskin.

På plats kunde besökarna få se ett antal affischer med japanska motiv tagna av några av världens mest intressanta fotografer: Asako Narahashi, Anders Petersen, Keizo Kitajima, Martina Hoogland Ivanow, Mikael Jansson, Michael Wolf, Osamu Kanemura med flera.

Besökarna erbjöds en guidning och bakgrund till dessa alster av tryckeriets vd, Magnus Iversén som menade att offsettekniken nu nått så långt det går att komma.

– Jag vågar idag säga att vi levererar det främsta tryckresultatet i Europa med hjälp av den här nya tekniken. Resultatet är exceptionellt bra på samtliga material.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex