Ferag hjälper Posten med oadresserat

PUBLICERAD: 30 oktober 2012
UPPDATERAD: 30 oktober

Posten AB har investerat i ett Easysert-system från Ferag. Syftet med den nya installationen är att bli effektivare på oadresserad reklam.

Posten började att blada in reklambroschyrer från olika avsändare i ett enkelt omslag redan för tio år sedan. 2009 blev detta koncept en egen produkt i form av en fyrsiding som heter Uppslaget. Den går ut två gånger i veckan till runt 3,1 miljoner hushåll i hela landet. Redan från början var detta en automatiserad process men med den tidigare utrustningen började man nå smärtgränsen.

Med Easysert får man mer kapacitet och kan också sortera utskicken enligt brevbärarnas rundor. Det avlastar lokala distributionscenter och förbättrar det sista steget innan reklamutskicken når mottagarna, menar Ferag.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex