Pappersbruk nominerat i miljötävling

PUBLICERAD: 7 november 2012
UPPDATERAD: 7 november

Arctic Paper Munkedals har nominerats av Miljöstyrningsrådet till EMAS Awards, Eco Management and Audit Scheme. Det är ett av EU-kommissionens bidrag till att sprida kunskap om fördelarna för organisationer som ansluter sig till organisationen.

Bruket har nominerats till den årliga tävlingen på temat ”Water Management – including water efficiency and water quality”, som handlar om ansvar för vattenresurser, effektiv användning och vattenkvalitet.

Totalt 27 företag och organisationer från hela EU är nominerade, med Arctic Paper Munkedals som enda svenska tävlande. Den 29 november sker tillkännagivandet.

Förutom att Arctic Paper Munkedals sänkt vattenanvändningen har man även åstadkommit en vattenrening. Det är ett arbete som pågått i närmare 40 år.

Brukets arbete märks även i internationella sammanhang. Anders Fransson, teknik- och miljökoordinator inom Arctic Paper-koncernen, medverkar sedan flera år tillbaka som expert i ett ISO-projekt, som har till uppgift att ta fram internationella normer för att mäta vår användning av vatten och hur den påverkar miljön. Tanken är att få fram ett generellt mätetal, ett ”water footprint” – en vattnets motsvarighet till ”carbon footprint”.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)