Pappersbruk nominerat i miljötävling

PUBLICERAD: 7 november 2012
UPPDATERAD: 7 november

Arctic Paper Munkedals har nominerats av Miljöstyrningsrådet till EMAS Awards, Eco Management and Audit Scheme. Det är ett av EU-kommissionens bidrag till att sprida kunskap om fördelarna för organisationer som ansluter sig till organisationen.

Bruket har nominerats till den årliga tävlingen på temat ”Water Management – including water efficiency and water quality”, som handlar om ansvar för vattenresurser, effektiv användning och vattenkvalitet.

Totalt 27 företag och organisationer från hela EU är nominerade, med Arctic Paper Munkedals som enda svenska tävlande. Den 29 november sker tillkännagivandet.

Förutom att Arctic Paper Munkedals sänkt vattenanvändningen har man även åstadkommit en vattenrening. Det är ett arbete som pågått i närmare 40 år.

Brukets arbete märks även i internationella sammanhang. Anders Fransson, teknik- och miljökoordinator inom Arctic Paper-koncernen, medverkar sedan flera år tillbaka som expert i ett ISO-projekt, som har till uppgift att ta fram internationella normer för att mäta vår användning av vatten och hur den påverkar miljön. Tanken är att få fram ett generellt mätetal, ett ”water footprint” – en vattnets motsvarighet till ”carbon footprint”.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8