Lundbergs grafiska storsatsar på MGI

PUBLICERAD: 29 november 2012
UPPDATERAD: 29 november

Det är Lundbergs Grafiska som säljer och servar MGIs lösningar i Sverige, och har gjort så sedan 2011. Vi fick en pratstund med produktchefen Roland Eriksson, som avslöjar att MGI blir det stora dragplåstret på Print 2013.

I avtalet med MGI ingår MGI Meteor 8700 XL, som testades i förra numret av tidningen. Maskinen är en av höjdpunkterna i företagets monter på Print 2013. Grafiskt Forum AGI ringde upp Roland Eriksson för att höra hur det går med förberedelserna och varför Meteor-lösningen får stå i rampljuset på Kistamässan nästa år.

Hej Roland! Vad innebär ert avtal med MGI?
– Avtalet innebär att vi är exklusiv agent för MGIs produkter i Sverige. Vi har en Sälj och serviceorganisation som hanterar och servar alla maskiner, vi sköter också reservdelshantering , lagerhållning och administration.

Hur går MGI-försäljningen i Sverige?
– Den har gått bra så här långt och ser ut att fortsätta så. Vi har ett flertal maskiner rullande i Sverige. Jämfört med analog tryckpressförsäljning så har vi säkert sju gånger så många leads på en Meteor DP 8700 XL. Vi ser tydligt hur delar av branschen vänder över mot det digitala och vi har massor av intresseförfrågningar just nu.

– Många tryckerier går och funderar på att minska den analoga verksamheten och ersätta med digtitalt. Vi kommer att få se en kraftigt växande försäljningen på MGI för vi vet att många av projekten vi arbetar med kommer att utmynna i en affär. Som jag ser det finns det ingen annan maskin som kan fylla ut denna del av marknaden, sett till kostnad och sett till vad du kan producera.

– Intressant med Meteor DP 8700 XL är att den jämfört med många andra digitala lösningar har analoga komponenter, som en analog iläggare och flera inställningsmöjligheter, mot våra digitala kollegor. Den har ett tydligt verksamhetsområde som tangerar och kuggar i offsetprocessen, för att även sedan gå hela vägen över till full integration i digital tryckning.

– Just inställningsmöjligheterna tilltalar intressenterna väldigt mycket, även omfånget av det du kan producera i maskinen. Du kan ta allt från papper som är 1020 x 330 centimeter långt, det kan du köra genom på båda sidor, till kuvert och plastmaterial. Jag har inte sett någon maskin som är i närheten förutom analoga.

Vad betyder Print 2013 för er?
– Det passar oss perfekt. Vi har under många år arbetat med analoga maskiner och kommer att göra så i fortsättningen också, men vi gör nu även en rejäl satsning på den digitala sidan. Detta är något som vi har byggt upp successivt under de senaste 15 månaderna. Vår målsättning är nu att sprida information om MGIs lösningar över hela grafiska Sverige och vad passar bättre än en mässa att göra detta på?

Vad är det besökarna får se i er monter?
– I montern visar vi omfånget av vad vi kan producera i Meteor DP 8700 XL, som självklart kommer att finnas på plats. Här kommer vi att köra långa vepor, plast och kuvert. Vi har även planer på att ställa dit en annan stor succé från MGI…

– Vi planerar även att bjuda in en stor mängd kunder till vår monter. Vi har bland annat en ”get-together” med intresserade prospects på onsdag kväll. Endast speciellt inbjudna. Vi planerar även ett antal VIP-visningar. Så du som är intresserad av en demonstration eller undrar vad vi kan erbjuda, håll koll på din post eller ring oss för att boka ett möte.

OM PRINT 2013
Print 2013 är Sveriges största grafiska händelse och hålls den 5-7 februari 2013. Läs mer på Print 2013-webbplatsen.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449