Arctic Paper delar ut tre konstnärsstipendier

PUBLICERAD: 12 december 2012
UPPDATERAD: 12 december

Hur påverkar den digitala världen vår värld? Hur skapar man en inspirerande koppling mellan det konkreta och det virtuella? Hur viktigt kommer pappret, den gamla kulturbäraren, att vara under vår tid? För att hitta svaren på dessa frågor kommer Arctic Paper att dela ut tre stipendier under sommarmånaderna(juli, augusti och september 2013. Stipendierna kommer att delas ut till konstnärer och kreativa personer inom alla konstformer och fokus kommer att vara på temat papper.

I Munken Works arbetsverkstad – en pop-up-ateljé i stadsdelen Prenzlauer Berg i Berlin, som har uppförts särskilt för stipendiet – kommer tre utvalda konstnärer att kunna bo och arbeta ostört under fyra veckor var.

Under den här tiden kommer de att ha möjlighet att skapa egna alster som skildrar konflikten mellan ”analogt och digitalt”. Deras verk kommer att visas för allmänheten i pappersformat samt på bloggar och utställningar.

Man planerar dessutom att Munken Works arbetsverkstad ska turnera i Europa 2014.

Från och med den 1 januari 2013 kan konstnärer och andra kreatörer som är intresserade av stipendiet skicka in sina ansökningar här. Bidragen kommer att bedömas av en oberoende jury.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS