Arctic Paper delar ut tre konstnärsstipendier

PUBLICERAD: 12 december 2012
UPPDATERAD: 12 december

Hur påverkar den digitala världen vår värld? Hur skapar man en inspirerande koppling mellan det konkreta och det virtuella? Hur viktigt kommer pappret, den gamla kulturbäraren, att vara under vår tid? För att hitta svaren på dessa frågor kommer Arctic Paper att dela ut tre stipendier under sommarmånaderna(juli, augusti och september 2013. Stipendierna kommer att delas ut till konstnärer och kreativa personer inom alla konstformer och fokus kommer att vara på temat papper.

I Munken Works arbetsverkstad – en pop-up-ateljé i stadsdelen Prenzlauer Berg i Berlin, som har uppförts särskilt för stipendiet – kommer tre utvalda konstnärer att kunna bo och arbeta ostört under fyra veckor var.

Under den här tiden kommer de att ha möjlighet att skapa egna alster som skildrar konflikten mellan ”analogt och digitalt”. Deras verk kommer att visas för allmänheten i pappersformat samt på bloggar och utställningar.

Man planerar dessutom att Munken Works arbetsverkstad ska turnera i Europa 2014.

Från och med den 1 januari 2013 kan konstnärer och andra kreatörer som är intresserade av stipendiet skicka in sina ansökningar här. Bidragen kommer att bedömas av en oberoende jury.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2