Textiltryckeri först med produktionscertifiering

PUBLICERAD: 19 december 2012
UPPDATERAD: 19 december

Som första företag i Sverige har Textilintrycket i Borås certifierats av forskningskoncernen Swerea IVF enligt den internationella standarden för miljömässig produktion, Oeko-Tex Standard 1000.

– Som ett miljötänkande företag är certifieringen helt rätt eftersom den omfattar stora delar av ISO 9000, 14001, CSR och arbetsmiljö, säger Patrik Larsson, vd för Textilintryck- et. Förädlingen är en av de viktigaste ingredienserna i textil företagsprofilering och för oss är det självklart att investera i kvalitetssäkring.

Oeko-Tex Association arbetar med certifiering av textilier, läder och tillbehör och för certifiering av själva produktionen har de Standard 1000. Oeko-Tex består av ett femtontal oberoende institut där bland andra Swerea IVF.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)