Amerikaner föredrar DR som reklamkanal

PUBLICERAD: 3 januari 2013
UPPDATERAD: 3 januari

Enligt det amerikanska marknadsföringsföretaget Epsilon Targetings årliga DR-undersökning Consumer Channel preference Study, föredrar majoriteten av de amerikanska konsumenterna att få reklam via DR. Sex av tio gillar att ta få DR-utskick om nya produkter.

Men endast 39 procent av deltagarna i undersökningen menade att de gillar att ta emot e-post från företag om nya produkter, och endast 6 procent menade att de ville ha denna information i mobilen. Bland mobilanvändare är det snarare e-post och webb som är de föredragna kanalerna.

De främsta anledningarna till varför man föredrar direktreklam är att man kan läsa utskicket när man vill (73 procent), man kan referera till utskicket när det finns behov (61 procent), man kan ta med informationen (utskicket) (40 procent).

När det gäller informationskällor och trovärdighet hamnar vänner och familj i toppen på 52 procent, dagstidningar, företagswebbplatser och sökmotorer på 22 procent. Lägst trovärdighet har e-post (11 procent), Facebook (8 procent) och Youtube (6 procent).

Annonsering i sociala medier går trögt. 2011 sa 13 procent av konsumenterna att de annonser man sett i sociala medier var meningsfulla och hade ett värde. 2012 hade siffran stigit marginellt till 14 procent.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)