Möjlig hopslagning på Print 2013

PUBLICERAD: 8 januari 2013
UPPDATERAD: 8 januari

Xpug och Repografiförbundet planerar att bli GrafKomBåda föreningarna jobbar mot gemensamma mål varför styrelserna beslutat fusionera till en större, starkare och effektivare förening, GrafKom= Intresseföreningen för Grafisk Kommunikation

– Genom att gå samman kan vi bättre möta de nya snabba marknadskraven” säger Anders Åhlmans och Ulf Sunnberg, ordförande i respektive förening

Genom det nya samarbetet undviks dubbelarbete, föreningen blir vidare med en större målgrupp för som de är intresserade av grafisk kommunikation. Vi ser stora möjligheter att intressera ännu fler företag för vår verksamhet. En stark intresseförening är alltid en viktig del av en industris utveckling. Vi blir den föreningen!

Avsikten är att vi skall vara klara för fusionen under Print 2013 på Kistamässan. Båda föreningarnas årsmöten måste dock först ge sitt formella godkännande.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)