Integrera sociala medier med trycksaker

PUBLICERAD: 9 januari 2013
UPPDATERAD: 9 januari

Internet har utan tvekan förändrat reklamvärlden för evigt och en reklamkampanj måste idag omfatta digitala kanaler för att vara framgångsrik.

Man kan tycka att webbstrategi är svaret på de förändrade affärstrenderna men det är också viktigt att komma ihåg att trycksaker fortfarande når områden webbannonser inte gör. Den amerikanska intresseorganisationen Print Media Centr har publicerat några tips på hur man kan integrera tryck med sociala medier.

Vad söker dina kunder efter på nätet? Att hålla reda på vad kunderna söker efter på nätet och vad de vill och pratar om på Facebook är ett bra sätt att förstå sin målgrupp och sen skapa rätt trycksak. Det är möjligt att skräddarsy en trycksakskampanj utifrån målgruppers intressen online.

Feedback – effektiv reklam gör att kunderna går in på ditt företags hemsida. Online-butiker är ett bra sätt att få feedback från dina kunder för att finjustera en kampanj. Gör det enkelt och roligt för dina kunder att dela sina åsikter, ge dig snabb feedback och återkoppling via hemsidan.

Tryckta annonser som anger en webbadress där man som mottagare kan lämna feedback är ett bra sätt att uppmuntra kunderna att återkoppla.

Kreativitet – De flesta företag inser att en balans mellan online-innehåll och tryckt information är nödvändig, men många är osäkra på hur man ska uppnå balans. Ofta handlar svaret om budget och hur mycket resurser som fördelas i de olika marknadskanalerna.

Men för att uppnå balans mellan tryckta och digitala kanaler handlar det mer om förmågan att vara kreativ i båda kanaler. Att experimentera med båda dessa medier kommer att ge ditt företag en bättre förståelse för vilka områden som är effektiva och vilka som behöver annan strategi för just ditt företag och dina affärer.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2