Varför ska du gå på Print 2013?

PUBLICERAD: 10 januari 2013
UPPDATERAD: 10 januari

Print 2013 närmar sig med stormsteg och redan nu har runt 500 personer föranmält sig som besökare. Grafiskt Forum AGI fick tag på två av dem – Nina Lundgren, avdelningschef på Arkitektkopia i Stockholm, och Markus Guldstrand, produktionschef på Bokförlaget Semic i Sundbyberg. Vi frågade dem vad de är mest nyfikna på.

– Det är ju där vi tittar på nyheter och framförallt kan gå och lyssna på seminarierna, säger Nina Lundgren.

Hon arbetar främst med digitaltryck och expo och är särkilt intresserad av trender och innovativa lösningar kring dessa områden.

– Just nu är det mycket inkjet som gäller. Nya skrivare och maskiner tittar vi på även på andra mässor så för min del är jag mest intresserad av just seminariedelen. Jag har inte prioriterat vilka föreläsare jag ska lyssna på ännu. Det är mycket jag vill veta mer om, säger Nina Lundgren.

Markus Guldstrand försöker hålla koll på den tekniska utvecklingen, både inom programvara, tryckteknik och efterbehandling. Men på Print 2013 är det främst Dr Joe Webb som drar, samt dragningen om verktyget Promobucket.

– Det talas ju en del om web to print. Vi jobbar inte så mycket med detta idag, men känner att det är något som kan ha sin plats även i vår förlagsvärld.

– Vi har en väldig apparat med bilder till varje enskild bok. Dessutom så ska bilderna ofta användas på olika sätt och i olika kanaler, det är ibland ett komplicerat flöde. Jag vill se hur vi kan arbeta mer effektivt med detta. Kanske kan vi byta alla trassliga slangar mot en vattenspridare som på ett smidigare sätt kan fördela materialet på olika fält och kanaler i vår verksamhet?

Registrera dig gratis på webbplatsen för Print 2013

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2