Toraytekniken får pris för tryck

PUBLICERAD: 17 januari 2013
UPPDATERAD: 17 januari

Freiburger Druck i fick återigen pris för ”Newspaper printer of the year by Druck & Medien”. De har tidigare fått pris 2006, 2008 och 2010. Tryckeriet samarbetar med René Staud bildbyrå och trycker med Torayplåt på en KBA Cortina, vattenfri press och tryckresultatet bländade domarna ”Freiburger imponerar än en gång med sitt tryck som imponerar”.

Druckerei Konstanz fick pris i annan kategori för sin höga kvalitet av vattenfri produktion som också hjälpt den att uppnå besparingar av energi, papper och kemiska utsläpp.

Druckerei Konstanz har nyligen fått andra plats i ”Print Stars 2012 Innovation Award”. Domarna sa att de var ”imponerade av den höga tekniska komplexiciteten och det perfekta förverkligandet av begreppet” och hade ett ”modernt utseende”.

Michael Schaefer, VD, kommenterar: ”Med våra innovativa cortinatryck kan vi producera effektivt med hög efterfrågan av tryckta produkter effektivt och med en utmärkt ekologisk balans”.

Schneidler Grafiska säljer Toray tryckplåtar i Sverige

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959