Print 2013: Sensuellt konsttryck

PUBLICERAD: 5 februari 2013
UPPDATERAD: 5 februari

Eva Boström är en uppmärksammad konstnär med utställningar, utsmyckningar och offentliga uppdrag i Sverige och utomlands. I sin monter på Print 2013 kommer Konica Minolta att trycka ett urval av Eva Boströms sensuella målningar på en PRESS C8000.

PRESS C8000 är Konica Minoltas flaggskeppsmaskin för de mest avancerade och krävande digitaltrycken. Nu trycker man sensuell konst på mässan för att visa den höga kvaliteten. Förutom att verken finns att betrakta och njuta av på plats i montern, kommer man att lotta ut målningar tryckta på canvas och signerade av Eva.

Eva Boström målar mestadels i akryl men även med olja – helst gör hon riktigt stora målningar eller miniatyrer. Hennes fantastiska alster med temat frukter, bär och blommor kom till efter att hon jobbat för Absolut Vodka.

– De ville introducera olika fruktsmaker i sin vodka. I samband med detta fick jag uppdraget att måla ett antal motiv till deras konstsamling Absolut Art. Det inspirerade mig sedan att fortsätta jobba med frukter. Det är roligt med frukter, att de i sin enkelhet kan vara så sensuella, säger Eva Boström.

– Det är alltid kul när man hittar nya kanaler för att visa sin konst. Det är spännande att få möjlighet att nå en helt ny publik på mässan. Jag målar ju superrealistiskt så det oerhört viktigt att tekniken är fulländad till 100 procent. Det är ju spännande att man kan trycka både på konventionellt papper eller på duk om man så vill. Mina förväntningar var att Konica Minolta skulle reproducera mina bilder på ett tekniskt lyckat sätt och det har gått över förväntan. Jag är mycket nöjd med kvaliteten på mina alster som Konica Minolta tagit fram. Supernöjd! säger Eva entusiastiskt.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449