Åsa Severed ny vd för Elanders Sverige

PUBLICERAD: 6 februari 2013
UPPDATERAD: 6 februari

Åsa Severed tar över som ny vd för tryckerikoncernen Elanders verksamhet i Sverige. Åsa har tidigare arbetat inom TV4-koncernen där hon under flera år haft olika ledande befattningar nu senast som vd för TV4 Sverige.

I samband med att Åsa tillträder sin tjänst går hon även in i Elanders koncernledning.

Utöver Elanders svenska verksamhet kommer Åsa även att ansvara för Elanders polska verksamhet. Tillsammans svarar dessa enheter idag för lite mer än en tredjedel av Elanderskoncernens totala omsättning och utgör en viktig del av Elanders.

– Vi är väldigt glada att Åsa har valt att komma till Elanders. Vi tror att hon med sina operativa erfarenheter både från mediebranschen och från fordonsindustrin kommer att kunna tillföra mycket till oss. Hon har under sin tid på TV4 drivit omfattande förändringsarbeten och med tanke på den bransch vi är verksamma i är det något vi står inför varje dag. Det är också viktigt att Elanders arbetar aktivt med affärsutveckling för framtiden och även där tror jag att Åsa kan bidra mycket, säger Magnus Nilsson, koncernchef för Elanders.

Åsa har de senaste tolv åren arbetat på TV4, först som vd för TV4 Göteborg och nu senast som vd för TV 4 Sverige sedan 2005. Tidigare har Åsa bland annat arbetat för Volvo Parts under 14 år i olika befattningar.

– Jag ser med stor tillförsikt fram emot att få leda Elanders svenska och polska verksamhet. Att branschen är under stor förändring och har sina utmaningar, är jag väl medveten om och det gör att jag hyser stor ödmjukhet inför uppdraget, samtidigt som det känns mycket spännande och stimulerande, säger Åsa Severed.

Åsa kommer att tillträda sin tjänst den 1 mars 2013.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1