PVC-fri fordonsdekor från Storbildsbolaget

PUBLICERAD: 21 februari 2013
UPPDATERAD: 21 februari

Storbildsbolaget och Flexad lanserar tillsammans en miljövänlig lösning för fordonsprofilering.Till skillnad från den vanliga traditionella klistrade fordonsdekoren består Flexads system av en patenterad ramprofil av plast som monteras mot skåpsidan på till exempel en lastbil. I ramen monteras sedan en vinylduk med valfritt tryck/budskap. Traditionellt trycker man på en vinylduk innehållande PVC och alla infästningsdetaljer innehåller även de PVC.

Med några handgrepp skiftar du budskap. Med Flexads system så kan du även byta och återanvända samma budskap flera gånger.

Köpenhamns kommun har som policy att inte använda någon form av PVC i sina exponeringsprodukter. Kommunen har profilerat 36 sopbilar med utbytbara budskap. Dessa fordon trafikerar huvudstadens gator sex dagar i veckan och budskapen byts ett antal gånger per år. I projektet bestod utmaningen av att tillverka ett reklambudskap som var tillverkat av ett miljövänligt och återvinningsbart material.

Flexad tillsammans med Storbildsbolaget har tagit fram en duk som är helt PVC-fri med tillhörande kantprofil av återvunnen PET-plast, samt lät tillverka en ramskena helt fri från PVC.

I och med detta så har man lyckats ta fram en PVC-fri produkt som också är återvinningsbar. Detta i kombination med att Storbildsbolaget är en leverantör miljöcertifierad enligt ISO 14001.

– Att en kommun som Köpenhamn sätter upp så höga miljökrav är högst intressant och ligger väl i tiden, vi hoppas att fler också får upp ögonen för vad man använder för material idag, säger Kalle Petersson, Sales & Market Director. Vi ser sedan en tid tillbaka en större och större efterfrågan på miljövänliga och återvinningsbara produkter. Att Flexad tillsammans med Storbildsbolaget tagit fram en produkt som motsvarar dessa krav ser vi som ett stort steg för våra kunder och marknad, men framför allt för miljön.

Flexad, med säte i Växjö, startade sin verksamhet 2010 på den svenska marknaden. Det är ett helägt dotterbolag till danska Flexsign A/S.

Verksamheten består av tillverkning, leverans och montering av sitt egna pateneterade system för snabb och enkel utbytbar reklam på fordon. I Sverige och Danmark rullar 1000-tals fordon med det unika systemet och kunderna återfinns inom företag med egna distributionsfordon, kommuner, landsting med flera.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449