Krig om Ipex: Offset mot digitalt

PUBLICERAD: 3 mars 2013
UPPDATERAD: 3 mars

Ledningen för offsetleverantören KPM/Superstore har gått till hårt, öppet angrepp mot arrangören av den grafiska mässan Ipex.

Ipex-arrangören anklagas för att ha gett den brittiska offsetmarknaden felaktig och negativ publicitet.

På Printers Superstores hemsida säger man sig vara “chockade över hur Ipex har flyttat fokus för sin planerade mässa år 2014 till att bli en digitalt evenemang”.

Att Ipex lagt tonvikten vid digital teknik skriver  KPM/Superstore är en konsekvens av att många tillverkare av offsetteknik inte vill ställa ut på Ipex för att i stället satsa på utvecklingsländer.

Printers superstore säger sig inte ha några sådana planer och vill fortsätta satsa och stödja offsetmarknaden ”även om det innebär att vi blir den enda utställaren av offset på Ipex.” Man menar att offsettekniken lever och mår väl och att Ipex-arrangörerna har ett ansvar för att stödja tryckbranschen och åtminstone inte underminera den. Digitala trycksidor står bara för två procent av totala antalet tryckta sidor, skriver man.

Ipex-arrrangören Trevord Crawford har gett en offentlig kommentar, där han helt enkelt hänvisar till att Ipex inte vill diskutera frågan offentligt men att man ser fram emot ett privat möte med KPP/Printers Superstore för att försöka tillgodose deras önskemål.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg