Webb till papper branschens framtid

PUBLICERAD: 5 mars 2013
UPPDATERAD: 5 mars

Trots att den mobila kommunikationen exploderar ligger dess möjligheter för att knytas till grafisk produktion märkligt outnyttjade, skriver brittiska branschmediet Printweek i mars. Bruket av smarta mobiler till all slags handel och kommunikation innebär stora möjligheter för grafiska branschen, dock inte för mer avancerade produkter som böcker och tidningar, där behovet av provtryck är för stort. Men eftersom mobiler blivit huvudverktyget för fotografi finns ett enormt antal bilder lagrade på folks mobiler som erbjuder grafiska affärsmöjligheter. Touchnote är ett företag som har tryckerisamarbeten i USA, Storbritannien, Tyskland och Australien, och erbjuder utskrifter av vykort, kort via en smartphone-app. Andra företag som haft framgång med liknande koncept är Moonpig och Photobox. Londonbaserade tryckeriet Precision Printing uppger att M2P (Mobile to print) är en marknad som snabbt blivit central för verksamheten. Flera av de aktörer som levererar mobil-till-tryck menar att enkelheten för användaren är den avgörande faktorn för framgång – app-användarna är kräsna och otåliga och appen får oftast ingen andra chans. Helst ska beställningar kunna göras med en hand, skriver Printweek.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959