”Småtryckerier borde ställa om till storformat”

PUBLICERAD: 6 mars 2013
UPPDATERAD: 6 mars

Trots att trenden mot storformat varit tydlig i åratal, med närmare 8 procents tillväxt per år, har förvånande få konventionella tryckerier ställt om produktionen till digitala processer och storformat. Det framkom i en diskussion om storformatsproduktion som publicerats på Myprintresource.com. Enligt Eric Zimmerman produktchef på Roland DGA, gäller det att tryckerierna vänjer sig vid nya produktionsvillkor. Han framhåller att upplagorna är mindre och produktionstiderna kortare för storformatsjobb, men att marginalerna å andra sidan är högre. “Därmed kan snabba, korta uppdrag bli riktigt lönsamma”, framhöll Zimmerman.

Terry Mitchell, vice VD för Fujifilm i Nordamerika, lyfte å sin sida fram frågan att skiftet också medför att tryckerierna bör se sig mindre som trycktjänstföretag och mer som marknadstjänstföretag. “Storformat är bara ett av flera element av en marknadsföringskampanj som kan innehålla flera olika tryckuppdtdrag”, sade Michell.

Läs mer i artikeln på Myprintresource.com: Wide-Format is Wide Open for Small Commercial Printers.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449