Redaktionellt tryck försvinner, inte civiltryck

PUBLICERAD: 19 mars 2013
UPPDATERAD: 19 mars

Benny Landa, mannen bakom digitalpressen Indigo tror att både civiltryck och förpackningstryck kommer att göra att den grafiska branschen lever vidare under många generationer. Det säger han i en intervju i Globes, där han framhåller att redaktionella publikationer visserligen kommer att försvinna med tiden men att den typen av redaktionella tryck bara utgör 15-20 procent av den totala grafiska marknaden. Han säger i intervjun också sig vara övertygad om att böcker kommer att dö ut. Själv är han inbegripen i att leda ett företag inom vad han menar är en andra tryckrevolution – nanoprinting. I intervjun framhåller Landa att bara förpackningarna utgör 312 miljarder dollar av en global 800-miljardersbransch, och det i sig är en växande delmarknad. Landa menar att tryckt kommunikation har en attraktionskraft genom sin fysiska känsla som gör att den älskas av läsarna och därför kommer att leva vidare på många delmarknader. Indigo ägs numera av HP, men tillverkning sker fortfarande i Landas hemland Israel där den sysselsätter 3000 anställda.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg