Dalademokraten trycks hos Dalarnas Tidningar

PUBLICERAD: 21 mars 2013
UPPDATERAD: 21 mars

Efter 37 års produktion har  Dala-demokratens tryckeri rullat färdigt och pressen tagits ur bruk. Den 12 mars vars första utgåvan av s-märkta Dala-demokraten som trycktes på Mittmedias tryckeri på Ingarvet i Dalarna. Tidningen har producerats i en Goss suburban och vad som ska hända med pressen är ännu inte avgjort, men intressenter från Sydamerika ska besöka Falun för diskussioner om ett eventuellt köp.

Dala-Demokraten, som ännu ägs av Arbetarrörelsens mediastiftelse i Dalarna, kommer att integreras mer med Mittmediakoncernen, som äger Dalarnas Tidningar. Redaktionerna för de båda tidningarna sitter nu i samma hus i Falun och i förra veckan aviserade ägarna om att en försäljning av Dala-demokraten till Mittmedia diskuteras. Dala-demokratens chefredaktör Göran Greider säger dock till egna tidningens reporter att även om pressen försvinner kommer tidningens själ att finnas kvar.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)