Världens minsta bok - liten som ett synålsöga

PUBLICERAD: 21 mars 2013
UPPDATERAD: 21 mars

Tokyo-företaget Toppan Printing har gjort vad som är världens minsta bok. Boken som är liten som ett synålsöga kommer att ansöka om att tas upp i Guinness rekordbok, då den i så fall ersätter den nuvarande rekordhållaren i genren, 30-sidig rysk bok med namnet Chameleon som tillverkades av ryssen Anatoly Konenko 1996.

Den nya 22-sidiga boken heter “Shiki no Kusabana” (säsongernas blommor) och har namn och mikroskopiska enfärgade llustrationer av japanska blommor. Sidorna är 0,75 mm stora och de enskilda bokstäverna är bara 0,01 mm breda. Enligt Toppan Printing har man använt samma tryckteknik som används för att tillverka sedlar. ”Säsongernas blommor” kan beskådas på Toppans tryckmuseum i Tokyo. Den kan också köpas för 307 dollar.
Marknaden för verkliga läsare av boken är även den – givetvis – ytterst liten.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8