Världens minsta bok - liten som ett synålsöga

PUBLICERAD: 21 mars 2013
UPPDATERAD: 21 mars

Tokyo-företaget Toppan Printing har gjort vad som är världens minsta bok. Boken som är liten som ett synålsöga kommer att ansöka om att tas upp i Guinness rekordbok, då den i så fall ersätter den nuvarande rekordhållaren i genren, 30-sidig rysk bok med namnet Chameleon som tillverkades av ryssen Anatoly Konenko 1996.

Den nya 22-sidiga boken heter “Shiki no Kusabana” (säsongernas blommor) och har namn och mikroskopiska enfärgade llustrationer av japanska blommor. Sidorna är 0,75 mm stora och de enskilda bokstäverna är bara 0,01 mm breda. Enligt Toppan Printing har man använt samma tryckteknik som används för att tillverka sedlar. ”Säsongernas blommor” kan beskådas på Toppans tryckmuseum i Tokyo. Den kan också köpas för 307 dollar.
Marknaden för verkliga läsare av boken är även den – givetvis – ytterst liten.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)