Fem ton returkläder får reklampris

web_modereturen

Under två veckor förra året lämnades fem ton kläder till Farsta Centrum via Modereturen, en kampanj med specialdesignade klädpåsar. Nu belönas den med Guldnålen av Svensk Direktreklam för bästa direktreklamkampanj.

– Modereturen kombinerar miljötänk med nya kreativa grepp för direktreklam och gör dessutom en behjärtansvärd insats, säger Karin Sorte, marknadschef på Svensk Direktreklam.

Initialt delades drygt 4500 klädpåsar ut i närområdet kring Farsta Centrum av Svensk Direktreklam under två veckor förra hösten. Intresset överträffade förväntningarna och ytterligare 3000 påsar distribuerades i takt med att återvinningsbehållarna fylldes.

Totalt samlades fem ton kläder in under loppet av två veckor. Folk strömmade till butikerna för att handla nytt – och lämna äldre plagg i retur. Kläder som annars riskerat att kastas bort och belasta miljön.

– Det blev en win-win-situation för såväl köpcentrets butiker som hjälporganisationerna och miljön, säger Mats Larsson på Svensk Direktreklam i Haninge, ansvarig för distributionen av klädpåsarna.

Modereturen valdes ut som vinnare bland direktreklamkampanjer som gjorts i ett 40-tal regioner runtom i landet.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: