Fem ton returkläder får reklampris

PUBLICERAD: 3 april 2013
UPPDATERAD: 3 april

web_modereturen

Under två veckor förra året lämnades fem ton kläder till Farsta Centrum via Modereturen, en kampanj med specialdesignade klädpåsar. Nu belönas den med Guldnålen av Svensk Direktreklam för bästa direktreklamkampanj.

– Modereturen kombinerar miljötänk med nya kreativa grepp för direktreklam och gör dessutom en behjärtansvärd insats, säger Karin Sorte, marknadschef på Svensk Direktreklam.

Initialt delades drygt 4500 klädpåsar ut i närområdet kring Farsta Centrum av Svensk Direktreklam under två veckor förra hösten. Intresset överträffade förväntningarna och ytterligare 3000 påsar distribuerades i takt med att återvinningsbehållarna fylldes.

Totalt samlades fem ton kläder in under loppet av två veckor. Folk strömmade till butikerna för att handla nytt – och lämna äldre plagg i retur. Kläder som annars riskerat att kastas bort och belasta miljön.

– Det blev en win-win-situation för såväl köpcentrets butiker som hjälporganisationerna och miljön, säger Mats Larsson på Svensk Direktreklam i Haninge, ansvarig för distributionen av klädpåsarna.

Modereturen valdes ut som vinnare bland direktreklamkampanjer som gjorts i ett 40-tal regioner runtom i landet.

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper