Smarta förpackningar på väg mot tillväxt

PUBLICERAD: 11 april 2013
UPPDATERAD: 11 april

thinfilm

En ny rapport från ID Tech Ex ser närmare på utvecklingen för smarta förpackningar. Trots mycket snack i branschen har de kommersiella tillämpningarna låtit vänta på sig.

Det är underligt, menar rapportförfattarna, eftersom flera faktorer pekar på ett ökande behov av smarta förpackningar. Vi har en åldrande befolkning, tuffare lagstiftning, växande sopberg och mycket mer insatta konsumenter som ställer helt andra krav på förpackningen.

Sett till volym har den mest framgångsrika kommersiella tillämpningen varit kemiska tidstemperaturindikatorer, så kallade TTI:er. Dessa måste till exempel användas på batterier (för att testa batteriet) och poliovaccinbehållare.

Enligt rapporten ”Smart Packaging Comes To Market: Brand Enhancement with Electronics 2013-2023” är marknaden för smarta förpackningar värd runt 75 miljoner dollar i år. Rapportförfattarna menar att det kommer att ta ytterligare fem år innan segmentet når upp till 200 miljoner dollar. Men därefter kommer en kraftig tillväxtperiod. År 2023 förväntar de sig att marknaden är värd 1,45 miljarder dollar.

Mer information finns på www.idtechex.com/smart

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg