USAs tryckerier lanserar tryck-digital-hemsida

PUBLICERAD: 22 april 2013
UPPDATERAD: 22 april

USAs tryckeriers organisation, PIA, lanserar en sajt  tänkt som en kunskaps- och mötesplats för både digital och pappersbaserad grafisk kommunikation. Det skriver Printing Industries of America och hänvisar till den nya sajten, som redan är i drift. Man säger sig upprätta sajten för att spegla den allmänna trenden i branschen, där multimedia och integration mellan papper och nät har blivit en självklar del av produktionen i vardagen.

”I takt med att våra medlemmar flyttar sitt fokus till integrerade tekniklösningar gör vi det också . Det nya integrerade tryckcentret ska fungera som den plats vi kan utbilda både våra medlemmar och reklambranschen om de sätt tryck är relevant och en nyckel i marknadskommunikation,” sade Julie Shaffer, vice VD för PIAs nya integrerade sajt.

Hemsidans funktioner kommer att lanseras stegvis. Den 1 maj sjösätts Prime, en funktion som lär användarna att sända ut flerkanalsmeddelanden på ett rationellt sätt, alltså publicering av budskap i SMS, QR-koder och digitala medier samtidigt.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449