Vitt köper in sig i Trosa Tryckeri

PUBLICERAD: 22 april 2013
UPPDATERAD: 22 april

web_wassberg_390px

Vitt Grafiska förvärvar 50 % av Trosa Tryckeri och tar över driften från och med första maj 2013. Trosa Tryckeris nuvarande ägare och vd Marie Lundberg kommer finnas kvar i bolaget som hälftenägare och kommer att vara aktiv genom styrelsearbete och med befintliga kundrelationer.

Sammanlagt kommer företagen sysselsätta cirka 100 personer ha en omsättning runt 160 miljoner kronor.

– När andra tryckerier lägger ned eller flyttar sin produktion utomlands satsar vi i Sverige. Detta förvärv förenar det bästa av teknik och kunnande inom grafiska branschen, säger Dag Wassberg, vd på Vitt Grafiska.

– Trosa Tryckeri är ett företag med stor vana att hantera större högkvalitativa offset- och förpackningsproduktioner. Vitt Grafiska, som finns i centrala Stockholm, har en maskinpark anpassad för digitaltryck. Båda företagen har en lång historia inom tryckeribranschen med stort kunnande och många välkända företag som kunder. Tillsammans får båda företagen en av Sveriges bredaste produktportföljer, med allt från butik-display och avancerat digitaltryck till större offset- och förpackningstryck. Med Vitt Grafiskas produktionsbyrå och ateljé kan man erbjuda alla kunder en komplett kedja från idé till färdig produkt.

– När vi sedan kopplar ihop företagens On-demand och Web-to-printlösning så har vi ett av marknadens starkaste kundgränssnitt för beställningar av våra tjänster säger en glad Marie Lundberg.

 

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2