Vitt köper in sig i Trosa Tryckeri

PUBLICERAD: 22 april 2013
UPPDATERAD: 22 april

web_wassberg_390px

Vitt Grafiska förvärvar 50 % av Trosa Tryckeri och tar över driften från och med första maj 2013. Trosa Tryckeris nuvarande ägare och vd Marie Lundberg kommer finnas kvar i bolaget som hälftenägare och kommer att vara aktiv genom styrelsearbete och med befintliga kundrelationer.

Sammanlagt kommer företagen sysselsätta cirka 100 personer ha en omsättning runt 160 miljoner kronor.

– När andra tryckerier lägger ned eller flyttar sin produktion utomlands satsar vi i Sverige. Detta förvärv förenar det bästa av teknik och kunnande inom grafiska branschen, säger Dag Wassberg, vd på Vitt Grafiska.

– Trosa Tryckeri är ett företag med stor vana att hantera större högkvalitativa offset- och förpackningsproduktioner. Vitt Grafiska, som finns i centrala Stockholm, har en maskinpark anpassad för digitaltryck. Båda företagen har en lång historia inom tryckeribranschen med stort kunnande och många välkända företag som kunder. Tillsammans får båda företagen en av Sveriges bredaste produktportföljer, med allt från butik-display och avancerat digitaltryck till större offset- och förpackningstryck. Med Vitt Grafiskas produktionsbyrå och ateljé kan man erbjuda alla kunder en komplett kedja från idé till färdig produkt.

– När vi sedan kopplar ihop företagens On-demand och Web-to-printlösning så har vi ett av marknadens starkaste kundgränssnitt för beställningar av våra tjänster säger en glad Marie Lundberg.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8