Mike Horsten: "Livskraftigt digitaltryck drar in i nya branscher"

PUBLICERAD: 23 april 2013
UPPDATERAD: 23 april

Mike Horsten Photo (3)Digitaltrycket är här för att stanna och drar in i nya branscher. Därför dör trycket inte alls, utan är i en snabb utvecklings- och förändringsfas.” Det menar Mike Horsten, marknadschef för Europa på inkjet-tillverkaren Mimaki, i en debattartikel på nyhetssajten Graphic Display World.

Han skriver bland annat att digitaltrycket blomstrar och att det numera trycks dubbelt så mycket digitala produkter som för två år sedan. Digitaltrycket har utvecklats till en gigantisk bransch som går bortom traditionella grafiska produkter. Horsten framhåller att en rad industriprodukter numera är screentryckta, och framhåller också att den bildkvalitet som kan överföras till olika ytor överträffar den som var möjligare tidigare.

I sin text på Graphic Display World lyfter Horsten också fram fenomenet att textilbranschen förändras på djupet av digitaltrycket. I allt högre grad görs nu kläder, i mått, med färger och dekorer som är specialanpassade för den individuella konsumenten. Med digitaltryckta plagg blir det lättare att undvika överupplagor som måste realiseras eller slängas.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)