Museer ökar miljöambitioner i avtal med Elanders

PUBLICERAD: 26 april 2013
UPPDATERAD: 26 april

Skokloster

Hallwylska, Skokosters slott och Livrustkammaren på Stockholms slott har avtalat med Elanders om att alla leveranser av grafiska produkter till dessa museer ska ske med med miljömärkt FSC-papper.
Museerna är sedan tidigare kunder till Elanders, men har tidigare främst använt miljömärkningen till böcker och kataloger. I det avtal som nu tecknats säger sig museerna vilja gå längre i att efterleva sin miljöpolicy. Alla grafiska produkter ska produceras med FSC-märkt papper, vilket certifierar att papperet följer internationella normer för ansvarsfullt skogsbruk. Miljöarbetet understöds vidare av att museerna åtar sig att investera i kompensationsandelar i FN-godkända projekt.

 

Bilden: Miljömärkt på slottet. Barockslottet Skokloster ligger vid Mälaren, norr om Stockholm. FOTO: Jens Mohr/LSH

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R