Ny vd i Pressretur

PUBLICERAD: 30 maj 2013
UPPDATERAD: 30 maj

Andreas Boo, 40 år, tar över vd-rodret på Pressretur AB efter Göran Nilsson. Han tillträder den 2 september.

Andreas arbetar sedan 1999 inom Holmenkoncernen med strategiska inköp och försäljning. Han har även erfarenhet från arbete inom den europeiska pappersindustrins branschorganisationer i Bryssel.

Parallellt med vd-uppdraget kommer Andreas Boo att arbeta vidare med vissa frågor inom Holmenkoncernen.

Pressreturs nuvarande vd, Göran Nilsson, kommer under någon tid framöver att stå till ägarnas förfogande på konsultbasis och kommer även kvarstå i Pressreturs styrelse.

Pressretur organiserar på uppdrag av sina ägare och anslutna företag inom grafiska och förlagsbranscherna insamlingen och återvinningen av tidningar. Verksamheten bedrivs utan vinstintressen och syftet är att på ett miljöriktigt sätt uppnå de mål som finns uppställda i producentansvarsförordningen för returpapper. Sedan 2005 deltar Pressretur som delägare i samarbetet kring driften av landets återvinningsstationer med övriga materialbolag inom Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449