Konferens om 3d-print och additiv teknik

PUBLICERAD: 10 juni 2013
UPPDATERAD: 10 juni

am_dagen_editorial

Den 19 september på Kistamässan i Stockholm arrangerar AGI-drivna 3dp.se årets konferens om 3d-print och additiva tillverkningstekniker – AM-Dagen.

Under en hel dag får du lyssna på de främsta experterna vad gäller att tillverka additivt i metall och plast. Dessutom finns flera maskiner på plats så att du kan testa själv.

Hälften av alla nya maskiner går nu rakt in i de tillverkande företagen, där de används i utveckling och produktion. Priser på många maskiner har halverats på ett år och flera nya material presenteras varje vecka.

Detta tas upp på konferensen. Dessutom får du konkreta exempel på under AM-Dagen på Kistamässan i Stockholm den 19 september.

Utvecklingen av de additiva teknikerna handlar både om korta serier och skräddarsydd enstycksproduktion, men också att producera komplexa form- och gjutverktyg som traditionell teknik inte rår på. Det som möjliggör denna utveckling är innovationer inom utrustning och material.

AM-Dagen riktar sig till svenska tillverkningsföretag. Under dagen lär du dig hur de olika teknikerna fungerar och vilka egenskaper de olika plast- och metallmaterialen har. Keynote-talare är Phil Reeves från brittiska analysföretaget Econolyst. Han har djupa erfarenheter både från forskarvärlden och affärsutveckling. Phil förklarar framväxten av AM-tekniken och vilka krafter som driver teknikenoch affärerna.

På metallsidan kommer Arcam och berättar om hur deras EBM-teknik framgångsrikt används av stora företag som GE Aviation för att producera flygplansdelar som både har längre livslängd och som bidrar till bränslesnålare plan.

3dp.se har även bjudit in Dr Klas Boivie från norska Sintef, som under sin karriär fördjupat sig i produktionstekniker och metallpulver för additiv tillverkning av metalldelar.

På plastsidan har man bjudit in två av landets främsta servicebyråer för prototyper och kortserietillverkning – Acron Formservice och Prototal. De kommer i ett antal kundfall att berätta om hur de hjälper sina kunder med funktionsprototyper, enstycksproduktion och kortserieproduktion.

Läs mer om programmet och anmäl dig här

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449