Konferens om 3d-print och additiv teknik

am_dagen_editorial

Den 19 september på Kistamässan i Stockholm arrangerar AGI-drivna 3dp.se årets konferens om 3d-print och additiva tillverkningstekniker – AM-Dagen.

Under en hel dag får du lyssna på de främsta experterna vad gäller att tillverka additivt i metall och plast. Dessutom finns flera maskiner på plats så att du kan testa själv.

Hälften av alla nya maskiner går nu rakt in i de tillverkande företagen, där de används i utveckling och produktion. Priser på många maskiner har halverats på ett år och flera nya material presenteras varje vecka.

Detta tas upp på konferensen. Dessutom får du konkreta exempel på under AM-Dagen på Kistamässan i Stockholm den 19 september.

Utvecklingen av de additiva teknikerna handlar både om korta serier och skräddarsydd enstycksproduktion, men också att producera komplexa form- och gjutverktyg som traditionell teknik inte rår på. Det som möjliggör denna utveckling är innovationer inom utrustning och material.

AM-Dagen riktar sig till svenska tillverkningsföretag. Under dagen lär du dig hur de olika teknikerna fungerar och vilka egenskaper de olika plast- och metallmaterialen har. Keynote-talare är Phil Reeves från brittiska analysföretaget Econolyst. Han har djupa erfarenheter både från forskarvärlden och affärsutveckling. Phil förklarar framväxten av AM-tekniken och vilka krafter som driver teknikenoch affärerna.

På metallsidan kommer Arcam och berättar om hur deras EBM-teknik framgångsrikt används av stora företag som GE Aviation för att producera flygplansdelar som både har längre livslängd och som bidrar till bränslesnålare plan.

3dp.se har även bjudit in Dr Klas Boivie från norska Sintef, som under sin karriär fördjupat sig i produktionstekniker och metallpulver för additiv tillverkning av metalldelar.

På plastsidan har man bjudit in två av landets främsta servicebyråer för prototyper och kortserietillverkning – Acron Formservice och Prototal. De kommer i ett antal kundfall att berätta om hur de hjälper sina kunder med funktionsprototyper, enstycksproduktion och kortserieproduktion.

Läs mer om programmet och anmäl dig här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *