JMS vill hitta lösning

PUBLICERAD: 15 juli 2013
UPPDATERAD: 15 juli

JMS
Hos JMS söker man en ny lösning efter det att företaget begärde sig självt i konkurs hos Malmö Tingsrätt. Till Sydsvenskan uttalade vd Stefan Mannfalk:

– Det saknas inte tillgångar, men det finns inte pengar kvar i kassan. I förra veckan blev läget akut inför sommaren.

Det var 1978 som Stefan Mannfalk grundade företaget, som är en viktig spelare i den grafiska branschen. Konkursförvaltare advokat Ola Sellert fortsätter tills vidare produktionen med hjälp av den statliga lönegarantin. Hans uppdrag är att inom en månad hitta en köpare.

I formell mening är alla de anställda – cirka 140 i Vellinge och 100 i Helsingborg – utan jobb.

JMS mest lönsamma satsning, Gigantprint i Norrköping, påverkas inte av konkursen. Det bolaget ligger helt utanför de övriga. Gigantprint omsätter drygt 120 miljoner kronor och har de senaste åren haft genomsnittliga vinstnivåer på närmare fem miljoner kronor före skatt.

 

 

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w