JMS vill hitta lösning

PUBLICERAD: 15 juli 2013
UPPDATERAD: 15 juli

JMS
Hos JMS söker man en ny lösning efter det att företaget begärde sig självt i konkurs hos Malmö Tingsrätt. Till Sydsvenskan uttalade vd Stefan Mannfalk:

– Det saknas inte tillgångar, men det finns inte pengar kvar i kassan. I förra veckan blev läget akut inför sommaren.

Det var 1978 som Stefan Mannfalk grundade företaget, som är en viktig spelare i den grafiska branschen. Konkursförvaltare advokat Ola Sellert fortsätter tills vidare produktionen med hjälp av den statliga lönegarantin. Hans uppdrag är att inom en månad hitta en köpare.

I formell mening är alla de anställda – cirka 140 i Vellinge och 100 i Helsingborg – utan jobb.

JMS mest lönsamma satsning, Gigantprint i Norrköping, påverkas inte av konkursen. Det bolaget ligger helt utanför de övriga. Gigantprint omsätter drygt 120 miljoner kronor och har de senaste åren haft genomsnittliga vinstnivåer på närmare fem miljoner kronor före skatt.

 

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)