Mannfalk köper tillbaka Vellinge

PUBLICERAD: 5 augusti 2013
UPPDATERAD: 5 augusti

JMS Reklamgården AB köper JMS Mediasystem Vellinge och JMS Rulloffset Vellinge som ansökt om konkurs i juli i år. Vd i det nya bolaget blir Stefan Mannfalk, fd vd och ägare till de konkursdrabbade verksamheterna.

Konkursförvaltare Ola Sellert bekräftar att köpet verkställdes den 29 juli.

– De lade ett bud på verksamheterna redan innan de hann annonseras ut. Jag bedömde att det var skäligt och därför godkändes överlåtelsen.

– Jag har förstått att Stefan Mannfalk finns med i den nya ägarstrukturen men på vilket sätt har jag ännu inte hunnit sätta mig in i, säger Ola Sellert och avslöjar att en del av personalstyrkan på drygt 90 personer kommer att återanställas.

Någon lösning för konkursdrabbade JMS Rulloffset Helsingborg har ännu inte siktats. Två spekulanter uppges dock vara intresserade av verksamheten. Sista dagen för en eventuell överlåtelse är den 12 augusti.

– I Helsingborg är situationen annorlunda och det börjar bli ont om tid. Kundernas lättrörlighet och frågor runt fastigheten gör att handläggningstiden där minskar, säger Ola Sellert.

Tryckeriet i Helsingborg sysselsätter cirka 100 personer.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke