Grafisk profil lämnar ett stort tomrum efter sig

PUBLICERAD: 15 augusti 2013
UPPDATERAD: 15 augusti

Jesper_web

Den grafiska branschen förlorade i fredags en välkänd profil när Jesper Skantze, 52, gick bort alldeles för tidigt. Väl känd, från sina uppdrag som vd för Schneidler Grafiska AB och ordförande i Grafiska Leverantörsföreningen, lärde många känna en man med ett djupt engagemang i branschen.

Jesper Skantzes karriär i den grafiska industrin började 1985 med en utbildning i maskinteknik på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm. Parallellt med fortsatta studier som teknologie licentiat, vid Institutet för verkstadsteknisk forskning, studerade Jesper även till civilekonom vid Stockholms universitet.

1987 erhöll Jesper ett stipendium från japanska utbildningsdepartementet för ett och ett halvt års studier vid Tokyo University, där han och blivande hustrun Eva bodde fram till 1989.

1990 började Jesper på Schneidler Elektronik AB och drev verksamheten framgångsrikt med bland annat Nokia och Ericsson, som var stora kunder på material för tillverkning av mönsterkort till mobiltelefoner och system.

Som vd för Schneidler Grafiska var han med och utvecklade företaget till att bli en av de ledande leverantörerna till den digitala storformatsindustrin.

Privat hade Jesper ett starkt engagemang för Lidingö Vikings ishockeyklubb där samtliga söner spelat. Under flera år var han huvudtränare för det framgångsrika -92-laget.

Utmärkande för Jesper var hans stora positiva energi och beslutsamhet. Han var mycket uppskattad både som chef och affärskollega och kommer att bli djupt saknad av familj, vänner och kollegor.

Jesper efterlämnar hustrun Eva och deras söner Axel, Marcus och Carl.

 

Grafiska Leverantörsföreningen sörjer en kollega och vän:

”Genom Jesper Skantzes allt för tidiga bortgång har Grafiska Leverantörsföreningen, och den grafiska branschen, förlorat en mycket uppskattad ordförande, kollega och vän. Hans starka ledarskap karakteriserades av en betydande branschkunskap, lyhördhet och professionalism, vilket också genomsyrade hans engagemang i föreningen och i styrelsens arbete. Jespers bortgång lämnar ett stort tomrum efter sig”.

GLs styrelse

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett