Mimaki glada för marknadsandelar

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 18 september

Mike HorstedAlla Mimakis storformatsskrivare är utrustade med skrivhuvuden från Ricoh. På Sign Scandinavia visar Ricoh, för första gången i Sverige, dessa maskiner under sitt eget namn. Det är Mimaki som bygger maskinerna även när det står Ricoh på dem. Det är också samma bläck, även om kassetternas gjorts lite olika, så att man inte kan ta kassetter från det ena märket och använda i den andra.

Detta berättar Mike Horsted, som är europeisk marknadschef för Mimaki. Han säger också att det varit en tung vår för de europeiska signföretagen. Det har dock varierat mycket. Medan Tyskland gått bra, så har England gått väldigt bra. Norden är också bra men försiktiga, precis som Benelux.

– Här handlar man inte gärna utan att ha säkrat finansiering och vet att man klarar att betala sin maskin. Det är en hållning som jag uppskattar, säger Mike Horsted, som också säger att Mimaki totalt sett har vuxit 20 procent det senaste året.

 

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1